Wachtverzachter

Een Little Free Library is een zelfgemaakt boekenkastje waar iedereen vrij boeken in kan leggen en uit kan nemen. Gerarda Lamerichs wilde per sé zo’n boekenkastje in het bushokje voor haar deur aan de hoek van de Hoogstraat met de A. Maclotlaan. Samen met haar vader timmerde ze een kastje uit tweedehandsmateriaal. De firma die de bushokjes beheert, zorgde voor een stevige ophanging.

wp_20160514_16_20_38_proNa een feestelijke opening met de buurt gaat het goed met Gerarda’s bibliotheekje. Bijna dagelijks ‘verdwijnen’ er boeken, regelmatig komen er ook nieuwe bij. Genkenaren die wachten op de bus, maken ook graag gebruik van de boeken en tijdschriften. En, omdat het bushokje nu wat gezelliger is, slingert er aanzienlijk minder afval rond.

TIPS:
De Little Free Library beweging is een wereldwijd initiatief. Op deze website kan je zien waar de duizenden andere bibliotheekjes te vinden zijn.

Geef of leen zelf een boek in het Genkse bibliotheekje en weet dat Genkenaren er punten mee kunnen verdienen via de e-portemonnee.

MEER INFO:

  • over de Little Free Library beweging en het kastje in Genk: Gerarda Lamerichs: busboek@mail.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s